Tornion Jalkapalloklubi Ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2024.Tornion Jalkapalloklubin ry.n päätavoitteena on edistää rohkeasti jalkapallotoimintaa harraste- ja kilpatasolla Torniossa. Toisena lajina on jalkapalloa tukeva futsal, jossa tavoitteena on myös pelata sarjapeleissä. Rohkeutta ja kestävää pohjaa toiminnassamme kuvaa hyvin se, että saimme ensimmäisen miesten edustusjoukkueen seuraamme ja pelaajat koostuu pääasiassa omista seuran kasvateista. Miehet pelaavat kaudella 2024 pohjoisen alueen pohjoisen lohkon vitosta.

Yhteistyötä tehdään lähialueen seurojen kanssa esim. TP-47, Kemin sekä Keminmaan seurojen kanssa. Pidämme tärkeänä edelleen kehittää yhteistyötä lähialueen seurojen kanssa Meri-Lapin alueella.

Seuramme toiminnan tavoitteena on tarjota turvallinen mahdollisuus lapsille, nuorille ja aikuisille jalkapallon harrastamiseen ja pelaamiseen alueellamme. Pyrimme kasvattamaan pelaaja määrää entisestään olemassa oleviin joukkueisiin sekä mahdollisuuksien mukaan saada uusia joukkueita perustettua. Yhtenä kannustimena on mahdollisimman edulliseksi laskettu hintataso, joka tukee kestävää harrastus mahdollisuuta. Tärkeä ja kantava ajatuksemme on, että kaikki pelaa. Toiminta on suunniteltu hyvin ja toteutetaan mahdollisimman laadukkaasti, niin että kaikilla pysyy ilo pelaamiseen, liikkumiseen, hyvän yhteishengen ylläpitämiseen.

Tornion Jalkapalloklubi Ry. on yhä enemmän suuntautunut matalan kynnyksen kasvattaja seuraksi, jossa pelaajat voivat nauttia harrastamisesta ja mahdollistetaan useamman lajin harrastamista pitämällä harjoittelukerrat kohtuullisena sekä hintatason rohkeasti hyvin edullisena. Pelaajat saavat hyvät valmiudet harrastaa jalkapalloa myös kovemmalla tasolla, mikäli pelaajalla on halua ja kykyä edetä lajissa. Seurassa on jatkettu aktiivisesti yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa tehden suunnitelmia toiminnan kehittämiseksi ja tehostamiseksi. Tornion jalkapalloklubi ry on aktiivisena osapuolena kaupungin liikunta- ja urheilu elämässä.

Junioritoimintaan panostetaan kouluttamalla valmentajia ja tuomalla seuran toimintaa esille enemmän esim. somen avulla. Taloudellisesti seura pyrkii myös vahvistamaan toimintaedellytyksiään ja seuran talous pidetään vakaana. Aikuisten osalta tavoitteenamme on aktivoida entistä enemmän pelaajien vanhempia mukaan joukkue- ja seuratoimintaan.

Toiminta

Seuran juniorit osallistuvat Suomen Palloliiton aluesarjoihin ja nappulaliigaan omassa ikäluokassaan. Lisäksi juniorit osallistuvat turnauksiin lähinnä Pohjois-Suomen alueella sekä Ruotsin puolella Piteåssa ja Kalixissa.. Osa joukkueista osallistuu myös Futsal-sarjoihin.

Seuran joukkueet järjestävät myös omia pieniä turnauksia paikkakunnalla. Tulevan vuoden aikana pyritään järjestämään useita harjoituspelejä alueen muiden seurojen kanssa. Naisissa ja miehissä jatketaan harrastejalkapallo toimintaa turnausten ja pelien muodossa. Tarvittaessa naisten ja miesten yhteistyötä tiivistetään, jotta mahdollistetaan aina kunnolliset harjoitukset sekä turnauksiin osallistuminen.

Osallistumme edelleen alueemme erilaisiin tapahtumiin, joissa pyrimme saamaan seuraan uusia pelaajia ja näkyvyyttä. Juniorit ja vanhemmat osallistuvat itse varainhankintaan esim. erilaisilla myynti kampanjoilla.

Yhteistyötä sponsoreiden kanssa kehitetään ja pyritään jatkamaan. Yhteistyötä Tornion kaupungin kanssa pyritään kehittämään harjoitus- ja pelipaikkojen optimaalisen käytön takaamiseksi sekä kenttä- ja harjoitus olosuhteiden parantamiseksi. Pelikauden päättyessä järjestetään seuran yhteiset päättäjäiset eli ToJK päivä, johon ovat kaikki tervetulleita ja palkitsemme seurassamme vaikuttavia pelaajia ja toimihenkilöitä.

Hallitus

Yleinen seuran vuosikokous päättää seuran hallituksen kokoonpanon. Hallituksen jäsenyys edellyttää aktiivisia ja asiantuntevaa otetta hallituksen jäseniltä. Heidän vastuullaan on kehittää seuratoimintaa ja yhdistyksen taloutta. Hallituksen järjestäytymiskokous vuosikokouksen jälkeen pidetään mahdollisimman pian, jotta asioiden kartoitus seuran tulevaisuuden kannalta voidaan arvioida heti. Sääntömääräinen vuosikokous pidetään toukokuussa. Hallitus kokoontuu keskimäärin viisi kertaa vuodessa.

Talous

Seuran taloutta hoidetaan mm. sponsorointituloilla, jäsen- ja kannatusmaksuilla, eri järjestöjen avustuksilla ja Tornion kaupungin avustuksilla. Toimintamme perustuu vapaaehtoistoimintaan, pientä korvausta maksetaan vain nuorille valmentajille/ ohjaajille. Aikuiset toimivat ilman korvausta.

Koulutus ja yhteistyö

Pyrimme ja kannustamme toimihenkilöitä osallistumaan SPL:n järjestämiin valmentaja-, joukkueenjohtaja- ja huoltaja koulutuksiin Pohjois Suomen alueella ja muuhun seuratoimintaan läheisesti liittyvään koulutustoimintaan tarvittaessa. Osallistumme aktiivisesti juniori- ja aikuis jalkapalloilun kehittämiseen yhteistyössä Meri Lapin alueen jalkapalloseurojen kanssa.Torniossa 22.02.2024

Mari Kreivi, pj. Tornion Jalkapalloklubi ry